Kommunestrategi på menneskesprog

49 små landsbyer blev slået sammen under Lejre Kommune. Alle landsbyerne var helt unikke og havde stærke følelser for lige netop deres sted og var naturligvis urolige for at miste det de elskede ved deres by.

Problem:

Under kommunesammenlægningen blev 49 små landsbyer slået sammen under Lejre Kommune. Landsbyerne e helt unikke og havde stærke følelser for deres sted og var naturligvis urolige for at miste det de elskede ved deres by. Ikke desto mindre var det vigtigt at der blev lavet en fælles strategi, som kunne samle alle forskelligheder og kunne definere en fælles retning for den nye kommune.

Løsning:

Det krævede en stærk strategi der kunne lade de enkelte landsbyer beholde deres eget særkende, men samtidig kunne samle alle interesser under en fælles paraply.

‘Vores Sted’ blev det begreb en visionær borgmester og en stærk kommunalbestyrelse fik lavet i samarbejde med bl.a. Bitsch & Bitsch. Strategien blev bl.a. samlet i en stor billedbog som blev uddelt til borgerne ved et fantastisk arrangement i en af landsbyerne.

Resultat:

Bogen viste sig hurtigt at være en fantastisk måde at få almindelige mennesker til at interessere sig -og i en kommunenes strategi strategi.

Bogen er kommunenens strategi som den blev præsenteret for politikerne og billederne er fra de 49 forskellige steder der findes, og som alle elsker. En oplevelse ikke bare for borgerne i kommunen, men også de ansatte i kommunen har fået et nyt syn på deres arbejdsplads.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.